Una iniciativa educativa de Marta Butjosa i Roca per acompanyar els infants i adolescents des de l’autoconeixement

Fes de la teva pròpia vida una obra d’art

Educar amb consciència és un gran repte. I comença per adonar-nos del valor de la feina que se’ns encomana. Fer de pares i mares és assumir amb força el nostre paper com a progenitors i també, per fi, com a adults responsables de la nostra vida.

En el món que ens envolta s’ha iniciat un moviment de presa de consciència, un despertar, que ha de tenir lloc també en la criança i passa, sense cap mena de dubte, per la responsabilització dels progenitors dels seus propis assumptes.

Es tracta d’adonar-se que allò que veig en el meu fill o filla passa sempre pel sedàs dels meus ulls, pel biaix de la meva experiència, pel filtre de les meves pors. La realitat que observem no és “la realitat”: és només la meva realitat.

“Els pares, les mares i els educadors tenim un paper a interpretar i la nostra actuació és clau per transformar el nostre entorn en un lloc millor”

Les xerrades que proposem son gratuïtes. Presentem conceptes teòrics molt senzills que fonamenten les relacions del dia a dia amb infants i joves. Cada xerrada es pot combinar amb un taller on es treballen els conceptes introduïts experimentant-los en la pròpia pell. Per transformar els nostres infants i joves cal que ens transformem nosaltres primer.

Em separo amb criatures

Diuen que el divorci és una de les situacions que produeixen més estrés i, tanmateix, l’índex de divorcis és altíssim: 7 de cada 10 matrimonis acaba el divorci. Què necessitem els adults per poder viure aquest procés amb serenitat? Què necessiten les criatures?

Educació afectivosexual: als joves d’avui ens hem oblidat de parlar-los d’amor

Educació afectivosexual: als joves d’avui ens hem oblidat de parlar-los d’amor

L’educació afectivosexual s’ha limitat, els darrers temps, a la prevenció de malalties de transmissió sexual i d’embarassos no desitjats. Així, ha anat penetrant en la nostra societat i entre els joves la sensació que es pot fer el que es vulgui amb el propi cos, sempre i quan s’evitin les malalties i els embarassos.

Per què no a les pantalles?

Sobrestimulació, empobriment del llenguatge, informació sense filtre i addicccions: aquests son, entre d’altres, els perills de les pantalles introduïdes prematurament.

Sobrestimulació, empobriment del llenguatge, informació sense filtre i addicccions: aquests són, entre d’altres, els perills de les pantalles introduïdes prematurament. Aprendrem com controlar aquest món des del nostre sentit comú. Les pantalles han envaït la vida familiar. Els ordinadors, les tauletes i els mòbils són el paisatge quotidià que envolta les nostres criatures a edats ben primerenques. Però per què no els podem donar pantalles si els encanten? Us explicarem perquè els infants han de viure la vida en directe.

Durada 50 minuts

Com preparar-nos per a l’adolescència del nostre fill o filla

L’adolescència és un renaixement. Es neix a un nou cos que dona a llum un nou ésser. Com a mares i pares ens hem de preparar per la seva arribada tal com ens vam preparar per al seu naixement.

Aprendrem a col·locar-nos on els nostres adolescents ens necessiten. Descobrirem com ens demanen viure en la nostra veritat. L’adolescència dels nostres joves és l’oportunitat que ens dona la vida de viure-la amb sentit.

Durada 60 minuts

Quan l’adult té por: parlem de sobreprotecció

Un nen o una nena sobreprotegits és un adult incapaç.
Darrera de la sobreprotecció hi ha progenitors espantats.

Veurem com mantenir a ratlla la nostra por per no interferir en el desenvolupament dels nostres infants i joves. La sobreprotecció és un mal del nostre temps. Volem viure immunes al dolor. Quan ens convertim en pares i mares descobrim que el que succeeix als nostres fills i filles ens fa més mal, fins i tot, que qualsevol vicissitud que ens pugui arribar a nosaltres. En aquesta xerrada de 50 minuts ens adonarem, gràcies a exemples aclaridors, de quines son les nostres pors i de com les projectem descontroladament en els nostres fills i filles.

Durada 50 minuts

Què és educar amb consciència?

Descobrir que si jo estic bé la resta funciona.
Eines per estar presents i disponibles en la vida familiar.

Explicarem tres eines clau per gaudir de la vida en família: l’observació, l’escolta i la presència. Eines que fem servir cada dia i que podem millorar posant-t’hi l’atenció necessària. Quines qualitats han de tenir, l’observació, l’escolta i la presència, com han de ser per poder facilitar les relacions familiars?

Durada 50 minuts
Aquí teniu els nostres tallers que es realitzen els divendres a la tarda i els dissabtes al matí i us poden prendre entre 2h i 4h hores. Hem preparat cinc tallers sobre temàtiques rellevants en l’educació d’infants i adolescents. En poques hores, trobareu noves perspectives i se us obriran camins per explorar l’assumpte que heu vingut a tractar. Els nostres tallers proporcionen noves mirades, capacitadores i alliberadores, als temes educatius de sempre.

Taller: em separo amb criatures, i ara què?

Els adults necessitem acompanyament durant el procés de divorci i els primers temps de vida de la nova familia. Només així, rebent l’ajuda necessària, podrem fer-nos càrrec dels nostres infants i joves.

En aquest taller trobaràs eines per fer-te costat a tu mateix/a

Educació afectivosexual: als joves d’avui ens hem oblidat de parlar-los d’amor

L’educació afectivosexual s’ha limitat, els darrers temps a la prevenció de malalties de transmissió sexual i d’embarassos no desitjats. Així, ha anat penetrant en la nostra societat i entre els joves la sensació que es pot fer el que es vulgui amb el propi, cos sempre i quan s’evitin les malalties i els embarassos.

En aquest taller de 4h de duració, reconnectarem amb l’essència de la sexualitat, font creadora de vida, i des de la nostra pròpia vivència ens adonarem de què volem transmetre sobre afectivitat i sexualitat als nostres joves.

Places limitades

Taller sobre per què no a les pantalles

Experimentar les raons per les quals cal evitar un contacte prematur amb les pantalles. Fa- rem petits exercicis, prou clarificadors, perquè els adults poguem reconèixer en quina situa- ció estem col·locant els nostres infants.

La fita és que, com a progenitors, disposem de tota la informació per prendre les decisions que considerem adequades en aquest tema.
Cal portar el mòbil.

Durada 2 hores
Places limitades

Taller per preparar-nos per a l’adolescència del nostre fill o filla

Treballar els diferents aspectes que poden ser determinants per viure una adolescència positiva:

— Què necessiten de nosaltres els adolescents?
— Com podem mantenir una comunicació assertiva?
— Com podem acompanyar-los en les relacions afectivosexuals?

Treballarem amb petits exercicis experimentals que ens permetran viure, en la nostra pròpia carn, les habilitats que cerquem. Cadascú s’emportarà allò que necessita descobrir.

Durada 4 hores
Places limitades

Taller sobre la sobreprotecció

Reflexionar sobre la por i la sobreprotecció en la criança. A partir de petites escenes ens adonarem de com actuem i de quina és la nostra motivació per fer-ho.
Descobrirem quins són els perjudicis de la sobreprotecció en els infants i ens adonarem que, tot plegat, només és una oportunitat que ens ofereixen els nens i les nenes per créixer i desenvolupar-nos.

Durada 2 hores
Places limitades

Taller d’educar amb consciència

Mostrar les qualitats necessàries per exercir la nostra maternitat o paternitat conscient. Tots tenim les eines que necessitem per tenir un dia a dia feliç amb els infants, només cal posar-hi consciència i voluntat.
A partir d’escenes qüotidianes que alteren el nostre benestar, descobrirem nous abordatges enriquidors i eficaços per a tots, pares i mares i criatures.

Durada 2 hores
Places limitades

Educar amb consciència

Es tracta d’un llibre honest i clar que proposa un camí de vida familiar harmònic. Tots gaudim de la capacitat de poder transformar el nostre entorn assumint les nostres responsabilitats.

Com a progenitors, volem donar la millor educació als nostres infants però el regal ens el fan, sense saber-ho, les criatures: educant-los ens eduquem i aprenem un munt de coses d’ells, de nosaltres i de la vida. L’autoconeixement és la millor eina per educar els infants.

La Menarquia 

La menarquia o primera regla és una oportunitat per educar amb consciència. És un canvi transcendental en la vida de les nenes, el seu cos i la seva emocionalitat es transformen i cal que els donem el suport adient. És per això que vaig crear aquest llibret per a les famílies i per als docents amb l’objectiu de donar pistes sobre com viure aquest moment amb les filles. Totes les dones recorden el dia que van tenir la primera regla, on eren, amb qui, què els van dir o què no els van dir, i sobretot, com es van sentir.

Educar amb consciència és posar paraules a  les emocions que anem vivint.

Teniu disponible, en descàrrega gratuïta, aquest dossier per acompanyar les nenes en l’arribada de la primera regla. Poseu-lo en pràctica. Us ajudarà a fer un acompanyament conscient en un moment d’especial fragilitat per a les noies i descobrireu que educar amb consciència és ben senzill!

PROGRAMA PERSONALITZAT PER ACONSEGUIR LA TRANSFORMACIÓ QUE DESITGES EN 3 PASSOS: TRANSFORMA'T PER EDUCAR

¿Què  aconseguiràs?

  • Conèixer-te millor per convertir-te en la mare que vols ser

  • Sanar el passat tenir l'energia disponible en el present obtenint més alegria y armonia familiar

  • Aprendre a gestionar el dia a dia amb les criatures per a construir una relació propera i feliç

¿Què et proposo?

  • Un programa complet, estructurat y personalitzat de 3 mesos

¿Què inclou?

  • 9 sessions quinzenals online amb mi

  • Tasques personalitzades per seguir aprofondint entre les sessions

  • Acompanyament per whats app. Podràs enviar missatges y àudios sobre qualsevol dubte o pregunta queet sorgeixi sobre les tasques

  • Entrevista inicial prèvia per zoom o telèfon per prendre contacte i enquadrar la demanda

FASE 1: MIRAR EL PASSAT PER VIURE EL PRESENT

Sanar el passat per posar l'energia disponible en el present, obtenint més alegria i armonia en la vida familiar

Farem una recapitulació conscient de les dades més rellevants del tu arbre familiar. Treballarem amb les figures parentals i les seves creències. Visitarem la teva nena interior.

FASE 2: SI JO CANVIO TOT CANVIA

Aprendre a resoldre els conflictes del dia a dia amb els fills per poder construir una relació propera i feliç

Analitzaremos els conflictes quotidians amb els fills i aprendrems noves tècniques per gestionar-los. Comprendrem les necessitats de cada etapa y aprendrem a comunicar-nos amb las criaturs adaptant-nos a la seva edat madurativa.

FASE 3: SOC LA MARE QUE VULL SER

Disenyar la mare que vull ser des d'un punt de vista realista millorant aspectes personals

Ens projectarem en el futur i descobrirem quina mare volem ser. Coneixerem les nostres fortaleses i les nostres debilitats i planificarem el camí a seguir.

Soc mare, educadora, escriptora i terapeuta i l’educació és la meva passió. Per a mi educar és observar cada infant i cada adolescent en el seu desplegament.

Amb més de 18 anys d’experiència docent, els darrers anys m’he centrat en l’acompanyament a adolescents amb dificultats escolars. Així, he tractat els problemes a l’escola com a símptoma d’algunes dinàmiques familiars limitadores i he tingut l’ocasió de treballar amb nombroses famílies per superar situacions aparentment irresolubles.

Quan els progenitors prenen consciència de la seva part de responsabilitat el nus es desfà i la comunicació torna a fluir en la família.